Het is al langer bekend dat je op Youtube echt alles kunt leren, maar het bouwen van een vliegtuig met behulp van gevonden materialen dat kan enkel Paen Long.

Het was zijn levensdroom om een vliegtuig te bouwen nadat hij begonnen was met het bekijken van enkele Youtube video’s. Mechanicien Paen Long begon zijn project in het geheim op te bouwen. He zei “ik was bang dat mensen mij zouden uitlachen dus werkte ik ‘s nachts”.

Paen Long droomde al van vliegen toen hij op een zesjarige leeftijd een helicopter zag vliegen. “Ik droomde ’s nachts over vliegen en wou altijd mijn eigen vliegtuig”. Lang voordat hij begon met het bouwen van zijn vliegtuig was hij een opleiding begonnen als mechanicien. Op zijn 30ste nam hij uiteindelijk de beslissing om met zijn spaargeld een vliegtuig te bouwen.

Het duurde ongeveer 1 jaar om het hele vliegtuig uit gerecycleerde producten te bouwen. Spijtig genoeg raakte hij nog maar juist 50m hoog voordat zijn vliegtuig neerstorte. Toch zijn Longs ambities niet gestopt en wilt hij voor een 2de project een watervliegtuig bouwen.